Martin Schulz: Daca statele UE si-ar imparti un milion de refugiati, nimeni nu ar mai avea probleme

Marti, 09 Februarie 2016, ora 20:15
964 citiri
Martin Schulz: Daca statele UE si-ar imparti un milion de refugiati, nimeni nu ar mai avea probleme
Foto: Facebook/Martin Schulz(Arhiva)

Presedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, este de parere ca daca cele 28 de state membre in Uniunea (Europeana) ar cadea de acord sa repartizeze un milion de refugiati, atunci "nu ar mai exista nicio problema pentru nimeni".

Afirmatia a fost facuta in cadrul unui interviu publicat marti de cotidianul francez Liberation, in care Schulz a subliniat si faptul ca tentatia autoritarismului nu exista doar in estul Europei, ci si in unele state din vest.

Angela Merkel cere UE sa ofere migrantilor cai legale de a ajunge in Europa si sa instituie noi cote

Insa el a acuzat din nou statele est-europene de lipsa de "solidaritate" pentru ca in chestiunea refugiatilor au o abordare diferita fata de cele din vest si a sustinut in acest context ca discursul unor guverne din estul Europei este similar cu cel al extremei drepte din vest.

"Reactiile statelor au fost eterogene. Germania si Suedia au dat un raspuns bazat pe solidaritate, estimand ca este vorba despre un principiu ...citeste mai departe despre "Martin Schulz: Daca statele UE si-ar imparti un milion de refugiati, nimeni nu ar mai avea probleme" pe Ziare.com

#Schulz cote refugiati UE, #cote imigranti state Europa , #Stiri International