Martin Schulz propune constituirea Statelor Unite ale Europei pana in anul 2025

Vineri, 08 Decembrie 2017, ora 03:23
814 citiri
Martin Schulz propune constituirea Statelor Unite ale Europei pana in anul 2025
Foto: Facebook/ Martin Schulz

Fostul presedinte al Parlamentului European, Martin Schulz, liderul Partidului Social-Democrat din Germania, a pledat pentru constituirea Statelor Unite ale Europei pana in anul 2025, subliniind ca cetatenii tarilor europene trebuie sa stie ca Europa este o garantie.

Martin Schulz propune elaborarea unui tratat constitutional prin care Uniunea Europeana sa se transforme pana in anul 2025 intr-un model federal numit Statele Unite ale Europei, informeaza Mediafax.

Statele membre ale Uniunii Europene care nu vor accepta acest model constitutional federal vor fi excluse automat din noul Bloc comunitar european, a explicat Martin Schulz joi la congresul Partidului Social-Democrat (SPD, centru-stanga).

"Trebuie sa avem, in sfarsit, curajul de a avansa constructia Europei (...) ", a declarat Martin Schulz in fata delegatilor prezenti la congresul SPD, potrivit publicatiei Die Zeit si postului NTV.

"Cetatenii trebuie sa stie ca Europa este asigurarea noastra de viata", a subliniat Martin Schulz.

Ideea constituirii Statelor Unite ale Europei a fost evocata prima data de social-democratii germani in anul 1925, iar Martin Schulz ar vrea ca proiectul sa se concretizeze in 2025.

Liderul SPD a subliniat ca Europa trebuie consolidata pentru a fi invinse partidele de extrema-dreapta din Franta, Olanda, Finlanda, Danemarca, Austria si Germania.

Partidul Social-Democrat german trebuie sa fie o forta capabila sa imbunatateasca vietile oamenilor, a explicat Martin Schulz. "In contextul globalizarii, trebuie sa consolidam Europa", a insistat liderul SPD, pledand pentru reforme ample in sensul aprofundarii integrarii la nivelul Uniunii Europene. ...citeste mai departe despre "Martin Schulz propune constituirea Statelor Unite ale Europei pana in anul 2025" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Martin Schulz Europa Unita, #Martin Schulz , #Stiri International