Marturii din fieful jihadistilor: Cum ii impiedica ISIL pe oameni sa fuga din asa-zisul califat

Duminica, 03 Ianuarie 2016, ora 19:10
1115 citiri

Jihadistii din gruparea Statul Islamic isi sporesc securitatea la granitele asa-numitului "califat", pentru a impiedica oamenii sa fuga din teritoriile controlate de gruparea terorista.

Oamenii care traiesc in Raqqa, Siria, capitala de facto a teritoriului grupului, sunt obligati sa-i anunte pe teroristi despre orice drum au de facut, relateaza Business Insider.

Exista de asemenea si restrictii in ceea ce priveste lucrurile pe care le pot avea asupra lor oamenii care calatoresc intre orasele controlate de ISIL.

Legea care stabileste cum vor fi tratate sclavele Statului Islamic: Cine si cand are voie sa faca sex cu ele

"E foarte greu sa parasesti orasul", a declarat Abu Ibrahim al-Raqqawi, un activist al grupului Raqqa Is Being Slaughtered Silently (Raqqa este sacrificata in tacere). "Problema nu este cum sa intri in Raqqa, ci cum sa iesi din oras", a punctat el.

Raqqa este centrul operatiunilor ISIL in Orientul Mijlociu. Raqqawi inca mai calatoreste intre orase, cu ...citeste mai departe despre "Marturii din fieful jihadistilor: Cum ii impiedica ISIL pe oameni sa fuga din asa-zisul califat" pe Ziare.com

#Statul Islamic marturii, #jihadisti teroristi Statul Islamic , #Stiri International