Marturii din haosul de la Torino: Eram coplesiti, sunt copii care si-au pierdut parintii si rudele (Video)

Duminica, 04 Iunie 2017, ora 15:45
609 citiri
Marturii din haosul de la Torino: Eram coplesiti, sunt copii care si-au pierdut parintii si rudele (Video)
Foto: Twitter/redaktion

Aproximativ 1.500 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale dupa busculada de la Torino, din piata San Carlo, creata dupa ce cineva a anuntat ca acolo ar fi o bomba. Incidentul a avut loc in timp ce fanii urmareau pe ecrane uriase amenajate in piata meciul Juventus - Real Madrid, din finala Ligii Campionilor.

Conform ANSA, a fost vorba despre o falsa amenintare cu bomba, informeaza VOA News. Insa clipele de teroare prin care au trecut oamenii veniti sa urmareasca meciul, oameni de toate varstele, au fost cat se poate de reale.

S-a creat panica dupa explozia puternica a unei petarde, confundata cu o bomba, a declarat un martor, citat de Reuters. Varianta lansarii unei petarde a fost confirmata si de politie.

Panique a #Turin pic.twitter.com/kLDeFzM3Ct- LUCHISIMO (@FriskPvP) June 3, 2017

Din acel moment, s-a declansat busculada, pentru ca oamenii incercau sa iasa din multime, sa fuga unde vedeau cu ochii.

Scary scenes in Turin. Unclear what's happened (via @calciomercatoit) pic.twitter.com/cK7QJbVEnr- 101 Great Goals (@101greatgoals) June 3, 2017

In piata evacuata imediat nu au mai ramas decat pantofi si bagaje, pe caldaram. Oameni schiopatand isi cautau disperati prietenii si rudele, a mai declarat martorul pentru Reuters.

"Am vazut intreaga multime din piata cum se indrepta intr-o directie, pentru a scapa, toata panica", a povestit si reporterul Associated Press Brian Hendrie. "Alergau, cadeau pe pamant, pe sticla", isi mai aminteste acesta.

Acesta a mai spus ca a auzit multe versiuni ale celor intamplate: de la o mica explozie pana la un foc de arma. "Am auzit cinci sau sase versiuni diferite", mai povesteste el, conform The Guardian.

Un alt martor a povestit pentru cotidianul italian La Stampa: "Am auzit o bufnitura si toata lumea a inceput sa fuga. Am auzit tipete si la un momoment dat 1.000 de oameni se impingeau pentru a iesi din piata".

"Eram coplesiti, sunt copii care si-au pierdut parintii si rudele", a mai spus acesta, conform Metro.

"Nu intelegeam ce s-a intamplat nici la cateva minute dupa aceea, a parut ca explozia unei bombe reale", isi aminteste martorul.

Potrivit prefectului din Torino, Renato Saccone, lucrurile nu sunt clare in acest moment, o ancheta fiind in curs.

Chiara Appendino, primarul din Torino, a avut o intalnire cu politia sambata dimineata.

Conform BBC, 1.500 de oameni au avut nevoie de ingrijiri medicale. Reuters scrie ca sapte persoane sunt grav ranite, printre care si un ba ...citeste mai departe despre "Marturii din haosul de la Torino: Eram coplesiti, sunt copii care si-au pierdut parintii si rudele (Video)" pe Ziare.com

#busculada torino raniti, #cauza busculada Torino meci, #alerta bomba Torino , #Stiri International