Masacru in SUA: Criminalul era in evidenta FBI si jurase credinta Statului Islamic

Duminica, 12 Iunie 2016, ora 22:00
859 citiri

Autorul masacrului din Orlando se afla in evidenta FBI, care avea doua dosare pe numele sau, iar inainte de a comite atacul a sunat la 911 pentru a-si face cunoscut juramantul de credinta fata de Statul Islamic.

Surse citate de CNN au declarat ca FBI il avea in evidenta pe Omar Mateen, deoarece in trecut fusese investigat pentru posibile legaturi cu extremismul islamic.

Au existat doua dosare deschise pe numele lui Mateen, insa anchetatorii nu au avut suficiente dovezi pentru a-l pune sub acuzare.

Aceste informatii sunt intarite si de faptul ca, la scurt timp dupa atacul din club, un purtator de cuvant al FBI a declarat, intr-o conferinta de presa, ca ucigasul ar avea inclinatii spre islamul radical. Intrebat daca barbatul avea legaturi cu terorismul islamist, ofiterul FBI a raspuns: "Intr-adevar, avem indicii ca individul ar fi putut sa aiba inclinatii spre acea ideologie".

De asemenea, surse citate de NBC News au declarat ca tanarul, cetatean american cu origini afgane, a ...citeste mai departe despre "Masacru in SUA: Criminalul era in evidenta FBI si jurase credinta Statului Islamic" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#atacator club SUA Statul Islamic, #atacator SUA 911 Statul Islamic , #Stiri International