Masuri de securitate sporite in Franta, dupa atacul de la Nisa: Zeci de evenimente anulate din cauza "situatiei de razboi"

Marti, 02 August 2016, ora 23:00
627 citiri
Masuri de securitate sporite in Franta, dupa atacul de la Nisa: Zeci de evenimente anulate din cauza "situatiei de razboi"
Foto: Arhiva Ziare.com

Autoritatile franceze au decis sa ia masuri severe de securitate dupa atentatul de la 14 iulie de la Nisa. Zeci de evenimente traditionale sau culturale au fost restranse, suspendate sau anulate "din motive de securitate".

Astfel, desi exista un proiect de a transforma "la Promenade des Anglais" intr-un imens ring de dans intre 15 si 28 august, Prom'Party din Nisa a fost anulata de primarie, dupa atacul de pe 14 iulie in care au murit 84 de persoane, informeaza AFP.

In La Baule, faptul ca dispunerea falezei ar fi "asemanatoare celei de la Nisa", a determinat primaria sa ia decizia de a suprima focul de artificii de la 15 august, pentru a nu pune in pericol publicul.

Aceste anulari au fost justificate marti de ministrul francez al Apararii, Jean-Yves Le Drian, de constrangerile legate de "situatia de razboi" cu terorismul.

"Trebuie ca fiecare sa inteleaga ca ne aflam in aceasta situatie si ca asta duce uneori la constrangeri", a precizat el.

In sud-vest, orasele anuleaza ...citeste mai departe despre "Masuri de securitate sporite in Franta, dupa atacul de la Nisa: Zeci de evenimente anulate din cauza "situatiei de razboi"" pe Ziare.com

#evenimente anulate Franta teroristi , #Stiri International