May a amanat discursul reginei, dupa esecul din alegeri

Luni, 12 Iunie 2017, ora 16:08
1066 citiri
May a amanat discursul reginei, dupa esecul din alegeri
Foto: Facebook/Theresa May

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a amanat discursul reginei, care urma sa aiba loc pe 19 iunie si la care trebuia sa se prezinte agenda Guvernului.

Discursul traditional al suveranei va fi amanat cu cateva zile, in conditiile in care May incearca sa controleze un guvern minoritar, au declarat surse citate de Sky News. Si BBC a confirmat informatia.

Anterior, ministrul pentru Brexit, David Davis, a declarat ca alegerile "au mers prost" pentru conservatori si ca o parte dintre prevederile programului electoral, respins in mod clar de alegatori la urne, nu vor fi puse in practica sau vor fi modificate.

"Va trebui sa ne uitam la discursul reginei si ce trebuie sa trecem. (Programul - n.red.) trebuie votat de Parlament in decurs de o saptamana; este o chestiune care tine de aspectele practice", a subliniat el.

Davis a sugerat si ca premierul ar putea fi nevoit sa isi regandeasca abordarea fata de Brexit, dupa ce a pierdut numeroase mandate in alegerile pe care le-a convocat tocmai pentru a-si consolida pozitia.

"80% din public a votat pentru partide care reflecta, respecta decizia de anul trecut", a spus el. "Cele care au vrut sa o anuleze sau sa faca ceva diferit au fost distruse", a adaugat oficialul.

Citeste mai multe despre situatia din Marea Britanie:

Primele rezultate in Marea Britanie: May pierde majoritatea absoluta, Corbyn ii cere demisia. Ce inseamna pentru BrexitTheresa May a anuntat oficial ca va forma Guvernul, dupa ce regina si-a dat acordul. Brexitul merge inainteSituatie incurcata in UK: May a anuntat o intelegere care nu exista, Corbyn crede ca poate ajunge premierTheresa May si-a anuntat noul Guvern: Pe cine a pastrat si pe cine a inlocuit ...citeste mai departe despre "May a amanat discursul reginei, dupa esecul din alegeri" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#May intarziat discursul reginei , #Stiri International