Medvedev: Marile corporatii de stat vor fi privatizate

Vineri, 05 Iunie 2009, ora 17:19
956 citiri
Medvedev: Marile corporatii de stat vor fi privatizate

Marile corporatii rusesti de stat vor fi inevitabil privatizate si transformate in companii pe actiuni, dupa ce in ultimii ani guvernul rus si-a sporit prezenta in domenii strategice ale economiei, a declarat presedintele Dmitri Medvedev, citat de RIA Novosti.

Implicarea statului in economie a amplificat temerile investitorilor privind cresterea ineficientei si a coruptiei.

"Nu cred ca aceasta este calea de a reforma structura economica. In anumite zone am infiintat corporatii de stat, insa acestea trebuie sa aiba o durata scurta de viata", a precizat Medvedev intr-un interviu pentru cotidianul rus Kommersant, precizeaza Mediafax.

Guvernul controleaza sectoare cheie ale economiei, inclusiv cel petrolier, al transporturilor si productia de autovehicule.

Medvedev a declarat, pentru cotidianul rus, ca, spre exemplu, corporatia infiintata in domeniul constructiei de locuinte si al utilitatilor are ca scop sa opereze pe o durata de cinci ani.

Si alte mari companii de stat trebuie eventual privatizate, cu eceptia Corporatiei pentru Energie Nucleara, a adaugat el.

"Pe termen lung corporatiile de stat trebuie sa devina companii pe actiuni", a afirmat Medvedev.

Presedintele rus a tinut, vineri, un discurs la Forumul Economic desfasurat la Sankt Petersburg, la care participa oameni de afaceri si oficiali din mai multe tari.

 

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#actiuni, #corporatii, #medvedev , #Stiri International