Mergi cu trenul sau cu avionul? Unde risti mai mult sa fii atacat

Sambata, 22 August 2015, ora 16:30
1038 citiri
Mergi cu trenul sau cu avionul? Unde risti mai mult sa fii atacat
Foto: Pexels/gratisography.com

Temerile legate de un potential atac terorist in timpul unei calatorii cu mijloacele de transport in comun au crescut dupa atacul armat de vineri dupa-amiaza, cand trei persoane au fost ranite dupa ce un barbat a deschis focul intr-un tren de pe ruta Paris-Amsterdam.

Expertii spun ca aceste temeri sunt intemeiate, cel mai recent studiu in acest sens aratand ca trenurile sunt, intr-adevar, de patru ori mai vulnerabile din acest punct de vedere decat avioanele, informeaza Express.

Atac armat in trenul Amsterdam - Paris: Trei victime

Statisticile arata ca au fost de patru ori mai multe decese in trenuri decat in avioane, in urma unor atacuri, in perioada 2002 - 2011. Au fost incluse si atentatele de la metroul londonez, in urma carora 39 de persoane au murit, in 2005. N-au fost uitate nici exploziile de la metroul din Madrid, cand 191 de persoane au murit si peste 2.000 au fost ranite, incident intamplat in 2004.

Riscul a crescut mai ales in ultimii ani, autorul studiului, ...citeste mai departe despre "Mergi cu trenul sau cu avionul? Unde risti mai mult sa fii atacat" pe Ziare.com

#calatorie tren risc terorism, #avion risc terorism, #mijloace transport comun terorism, #acte terorism mijloace transport, #atac armat tren Franta , #Stiri International