Merkel a inceput campania electorala criticand directorii companiilor auto germane

Duminica, 13 August 2017, ora 14:07
889 citiri
Merkel a inceput campania electorala criticand directorii companiilor auto germane
Foto: Arhiva Ziare.com

Cancelarul Angela Merkel si-a inceput sambata campania electorala pentru alegerile generale din 24 septembrie cu un atac la adresa directorilor companiilor auto germane, facand presiuni asupra lor pentru a asigura locurile de munca si a recastiga increderea pierduta in urma scandalului emisiilor (Dieselgate).

Incepand din luna septembrie 2015, cand Volkswagen a recunoscut ca a manipulat emisiile poluante ale autovehiculelor diesel, Guvernul condus de Angela Merkel a fost criticat pentru ca nu face suficient pentru a diminua poluarea masinilor, dar si pentru legaturile stranse cu producatorii auto, transmite Reuters.

Acest subiect a devenit o tema importanta inaintea alegerilor parlamentare de luna viitoare, iar Executivul de la Berlin vrea sa arate ca ia masuri pe masura ce organizatiile de mediu incep sa obtina castig de cauza in justitie pentru a forta marile orase sa interzica circulatia vehiculelor diesel. In acelasi timp, ministrii nu vor sa prejudicieze o industrie care este cel mai mare exportator al Germaniei si de asemenea asigura 800.000 de locuri de munca.

"O mare parte a industriei auto a risipit intr-un mod incredibil incredere. Aceasta increderea numai industria auto o poate restabili. Si vand spun 'industrie', ma refer la directorii companiilor auto germane", a declarat Angela Merkel.

Citeste si Masinile electrice vor costa mai putin decat cele pe benzina pana in 2025

Saptamana trecuta, Volkswagen, Daimler si BMW au acceptat sa actualizeze in Germania sistemele software la peste cinci milioane de vehicule diesel, pentru a reduce nivelul poluarii, intr-o incercare de a salva tehnologia diesel si de a trece peste scandalul emisiilor (Dieselgate), care nu s-a atenuat in ultimele luni.

Acordul vine dupa ce, in 2 august, mai multi ministri si directori ai unor companii auto germane s-au intalnit pentru a gasi metode prin care sa se reduca poluarea in orase, sa fie eliminate interdictiile care vizeaza autovehiculele diesel si sa reabiliteze reputatia industriei auto germane.

Dar multi politicieni sunt ingrijorati ca producatorii auto nu au investit suficient in noile tehnologii si in infrastructura.

Premierul landul Baden-Wurttemberg, Winfried Kretschmann, a aparat tehnologia diesel spunand ca este o solutie interimara necesara in drumul spre vehiculele electrice.

Diesel este o tehnologie curata care ajuta la reducerea emisiilor de dioxid de carbon, responsabile pentru incalzirea globala, a declarat premierul landul Bade ...citeste mai departe despre "Merkel a inceput campania electorala criticand directorii companiilor auto germane" pe Ziare.com

#Merkel inceput campanie electorala, #Merkel scandal emisii masini , #Stiri International