Merkel a refuzat sa fie "mediator" intre Putin si Trump la reuniunea G20 de la Hamburg

Joi, 06 Iulie 2017, ora 21:53
896 citiri
Merkel a refuzat sa fie "mediator" intre Putin si Trump la reuniunea G20 de la Hamburg
Foto: Facebook / Angela Merkel

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, nu vrea sa fie "mediator" intre presedintii rus si american, Vladimir Putin si Donald Trump.

"Nu. (...) Noi avem o pozitie ferma, inclusiv in ceea ce priveste situatia din Ucraina. In acest sens, incercam in cadrul Formatului Normandia, inclusiv cu SUA, sa gasim impreuna o solutie", a raspuns ea, sosind la Hamburg, unde se va desfasura incepand de vineri summitul G20 in marja caruia va avea loc intrevederea Putin-Trump.

E a raspuns astfel la intrebarea daca intentioneaza sa fie "mediator" intre cei doi.

"Insa eu vad scopul meu mai degraba nu in mediere, ci in a aduce o contributie la solutionarea problemei, iar o astfel de contributie este tocmai Formatul Normandia", a adaugat Merkel.

Formatul Normandia ii reuneste pe liderii Frantei, Germaniei, Ucrainei si Rusiei in incercarea de a gasi o solutie la conflictul din estul Ucrainei.

Germania si Franta au incercat sa medieze intre Ucraina si Rusia in cadrul acestui mecanism vreme de trei ani, insa pana acum cu prea putin succes: niciun armistitiu nu a fost unul de durata in estul Ucrainei, unde continua sa aiba loc confruntari intre separatistii prorusi si fortele militare ucrainene.

Presedintii Rusiei, Vladimir Putin, si al SUA, Donald Trump, se vor intalni vineri, 7 iulie, la Hamburg (Germania) in cadrul summitului G20, grupul tarilor cu cea mai dezvoltata economie.

Relatiile intre Rusia si SUA sunt la cel mai scazut nivel dupa inasprirea sanctiunilor de catre Washington la adresa Moscovei pentru rolul acesteia in criza ucraineana.

Citeste mai multe despre:

Prima intalnire Trump - Putin: La ce ne putem astepta de la summitul care poate schimba lumeaPutin si Merkel se intalnesc la Hamburg - ce ii apropie si ce ii desparte. Va amintiti episodul Konni?Cea mai asteptata intalnire a anului: Putin si Trump, fata in fata ...citeste mai departe despre "Merkel a refuzat sa fie "mediator" intre Putin si Trump la reuniunea G20 de la Hamburg" pe Ziare.com

#Merkel refuzat mediator Trump Putin , #Stiri International