Merkel, acuzata ca se joaca cu reputatia Germaniei de dupa razboi: Pedepseste fara rusine Grecia

Joi, 16 Iulie 2015, ora 21:46
925 citiri
Merkel, acuzata ca se joaca cu reputatia Germaniei de dupa razboi: Pedepseste fara rusine Grecia
Foto: Arhiva Cancelaria Germaniei

Jurgen Habermas, unul dintre cei mai renumiti intelectuali germani si un promotor al integrarii europene, a lansat un rasunator atac la adresa cancelarului german Angela Merkel.

Habermas a acuzat-o pe Merkel ca se joaca cu eforturile generatiilor trecute de a reconstrui reputatia Germaniei de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, prin atitudinea necrutatoare pe care o are fata de Grecia, arata The Guardian.

Vorbind pentru prima oara despre planul de salvare convenit luni, la Bruxelles, filosoful si sociologul german a precizat ca Angela Merkel efectiv a pedepsit Guvernul de stanga condus de premierul elen Alexis Tsipras.

Grecia nu e inca salvata: Avertismentul dur al Angelei Merkel

"Ma tem ca Guvernul german, inclusiv factiunea social-democrata, a pierdut ca la un joc de noroc, intr-o singura noapte, toata imaginea pozitiva pe care a acumulat-o Germania in jumatate de secol", a declarat Habermas pentru The Guardian.

Guvernele germane predecesoare, a continuat acesta, au ...citeste mai departe despre "Merkel, acuzata ca se joaca cu reputatia Germaniei de dupa razboi: Pedepseste fara rusine Grecia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Merkel pedepsit Grecia, #Merkel reputatie Germania , #Stiri International