Merkel anunta ca Germania nu se va alatura unui posibil atac impotriva Siriei

Joi, 12 Aprilie 2018, ora 16:02
924 citiri
Merkel anunta ca Germania nu se va alatura unui posibil atac impotriva Siriei
Foto: Arhiva Ziare.com

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat, joi, ca tara sa nu se va alatura unor posibile atacuri impotriva Siriei, insa a adaugat ca sustine eforturile statelor occidentale duse impotriva folosirii armelor chimice.

"Germania nu va fi parte a unor posibile actiuni militare impotriva Siriei, insa sustinem toate eforturile care scot in evidenta ca folosirea armelor chimice este inacceptabila", a spus Merkel, citata de Reuters.

Declaratiile cancelarului german vin in contextul in care presedintele SUA, Donald Trump, a avertizat, miercuri, Rusia ca Statele Unite vor ataca Siria, din cauza unui presupus atac chimic atribuit Administratiei Bashar al-Assad.

Regimul de la Damasc si Rusia au negat orice implicare in atacul chimic de la periferia Damascului, sugerand ca incidentul ar putea fi folosit ca pretext pentru o interventie militara.

Presedintele SUA a promis o riposta dura la atacul chimic produs la periferia Damascului, soldat, potrivit diverselor surse, cu moartea a zeci de persoane si ranirea altor aproximativ 1.000.

Presedintele american s-a consultat cu Franta si Marea Britanie pentru o riposta militara multinationala in Siria.

Apoi, Casa Alba a temperat asteptarile si a precizat ca presedintele SUA nu a stabilit un program de atac al Siriei, iar Trump insusi a spus joi ca nu stie cand va ataca Siria: Poate curand sau... nu

Tot joi, Theresa May a convocat o sedinta de urgenta a Guvernului pentru a discuta situatia din Siria. ...citeste mai departe despre "Merkel anunta ca Germania nu se va alatura unui posibil atac impotriva Siriei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Merkel atac Siria Trump , #Stiri International