Merkel are toate sansele sa ramana cancelar: L-a infrant pe Schulz in singura dezbatere televizata dinaintea alegerilor

Luni, 04 Septembrie 2017, ora 09:22
866 citiri

Angela Merkel si-a consolidat duminica seara statutul de favorita la propria succesiune, in singura dezbatere televizata din campania electorala germana, dupa ce rivalul ei Martin Schulz, care avea nevoie de o victorie pentru a inversa tendinta, a esuat.

"Merkel a avut o prestatie plina de asigurari. Schulz nu a reusit, practic, niciuna dintre ofensivele sale", considera cotidianul de centru-stanga Suddeutsche Zeitung dupa duelul transmis in direct pe principalele patru posturi de televiziune si urmarit de milioane de alegatori.

Capul de lista al social-democratilor germani, Martin Schulz, era absolut necesar sa o domine pe crestin-democrata Merkel in fata camerelor de luat vederi pentru ca sa poata spera la acoperirea distantei mari in sondaje.

Tot pe atat de elocvent si spontan pe cat este Angela Merkel de cerebrala si rezervata, fostul presedinte al Parlamentului European (PE) era mai bine "echipat" sa obtina o victorie si sa se relanseze.

Insa si-a ratat obiectivul, potrivit primelor sondaje efectuate de posturile de televiziune publice.

Aflata la putere de 12 ani, Merkel a fost considerata mai convingatoare decat rivalul ei - 55% la 35% au fost de aceasta parere potrivit ARD, iar 32% la 29% la ZDF.

Este dificil sa se creada, in aceste conditii, intr-o relansare a SPD, care este devansat cu 15 puncte procentuale in intentiile de vot de catre conservatorii cancelarului cu doar trei saptamani inainte de scrutinul de la 24 septembrie.

Simpatia nu este de ajuns

"Candidatul Schulz este un om simpatic. Dar simpatia nu este de ajuns ca sa devii cancelar", transeaza cotidianul Suddeutsche Zeitung.

Potrivit cotidianului Merkur din Munchen, e clar.

"Oare impresia de meci nul care reiese va fi de ajuns pentru ca sa se inverseze tendinta in opinie pe ultima linie dreapta? Exista indoieli serioase", scrie el.

"In aceasta lume devenita nesigura si condusa de lideri plini de testosteron, oamenii nu stiu foarte bine ce vrea Schulz. Dar stiu foarte bine ce poate Merkel", adauga ziarul.

Social-democratii germani, membri din 2013 ai coalitiei guvernamentale a cancelarului, nu reusesc sa-si rezolve problema centrala de a prezenta o oferta politica real distincta de cea a lui Merkel.

Ei credeau ca au gasit drumul la inceputul anului, odata cu plecarea lui Sigmar Gabriel, ministru de Externe, de la sefia partidului si venirea unui "om nou" pe scena politica germana. Martin Schulz si-a facut, intr-adevar, cariera la Bruxelles.

Insa e ...citeste mai departe despre "Merkel are toate sansele sa ramana cancelar: L-a infrant pe Schulz in singura dezbatere televizata dinaintea alegerilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Angela Merkel cancelar Germania alegeri, #Angela Merkel Schulz dezbatere alegeri , #Stiri International