Merkel avertizeaza ca nu exista garantii ca relatiile Europei cu SUA vor ramane la fel de bune

Vineri, 13 Ianuarie 2017, ora 23:11
902 citiri

Cancelarul german Angela Merkel a dat de inteles, in cursul unui discurs sustinut recent, la Bruxelles, in fata unor studenti, ca nu exista nicio garantie ca relatiile UE - SUA vor ramane puternice odata ce Donald Trump va fi investit in functie.

"Europa se confrunta cu cele mai mari provocari din ultimii zeci de ani", a spus Merkel, referindu-se, printre altele, la criza refugiatilor, conflictul din Ucraina sau razboiul din Siria, arata Reuters, citata de Business Insider.

"Ar fi o naivitate sa ne bazam pe ceilalti sa rezolve problemele din vecinatatea noastra", a declarat cancelarul german.

Merkel a facut un apel catre tarile UE sa coopereze mai bine in ceea ce priveste securitatea si apararea, pentru ca nu se pot baza pe relatiile din trecut.

"Sunt convinsa ca Europa si UE trebuie sa invete sa-si asume mai multa responsabilitate in lume in viitor. Sa nu ne pacalim: din punctul de vedere al unora dintre partenerii nostri traditionali, si ma refer aici la ...citeste mai departe despre "Merkel avertizeaza ca nu exista garantii ca relatiile Europei cu SUA vor ramane la fel de bune" pe Ziare.com

#Merkel relatie Germania SUA, #Merkel relatie Trump, #relatii Germania America Trump , #Stiri International