Merkel avertizeaza Turcia: are o atitudine fata de democratie "profund problematica"

Duminica, 12 Martie 2017, ora 11:31
879 citiri
Merkel avertizeaza Turcia: are o atitudine fata de democratie "profund problematica"
Foto: Facebook/Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat saptamana aceasta ca atitudinea Turciei fata de democratie si statul de drept este "profund problematica" pentru cooperarea tarii cu Uniunea Europeana in viitor.

"Aceste diferente profunde de opinie (dintre Germania si Turcia -n.red.) vizeaza intrebari de baza cu privire la democratie si statul de drept. Vizeaza libertatea de exprimare in Turcia. De asemenea, vizeaza numarul mare de jurnalisti care au fost inchisi pentru ca si-au exprimat opiniile", a spus Merkel, cu ocazia unui discurs sustinut in Parlamentul german, potrivit CNN.

Totodata, cancelarul german si-a reluat obiectiile fata de comentariile presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan cu privire la continuarea nazismului in Germania.

Liderul de la Berlin a declarat ca astfel de afirmatii trebuie sa inceteze pentru ca "nu favorizeaza relatiile apropiate dintre Germania si Turcia".

Erdogan a acuzat Germania de "practici naziste", dupa ce doua mitinguri pentru sustinerea sa, anuntate in orasele Koln si Gaggenau, au fost anulate pe fondul riscurilor de supraaglomerare. Citeste mai mult:

Erdogan acuza Germania de practici naziste pentru ca i-a anulat mitingurileEuropa nu-si da girul pentru un "super-Erdogan": Mitingurile sale sunt interzise in tot mai multe tari

"Credeam ca nazismul nu mai exista in Germania, dar se pare nu este adevarat", a spus presedintele Turciei pentru agentia de stiri Anadolu.

In Germania se afla aproximativ trei milioane de etnici turci, aceasta fiind cea mai numeroasa diaspora turca.

Relatiile dintre cele doua tari au devenit din ce in ce mai incordate in ultimul timp, pe fondul masurilor luate de Erdogan impotriva criticilor guvernului sau in urma tentativei de lovitura de stat din iulie 2016.

C.S. ...citeste mai departe despre "Merkel avertizeaza Turcia: are o atitudine fata de democratie "profund problematica"" pe Ziare.com

#Angela Merkel Erdogan, #Germania Turcia, #Turcia nazism Germania , #Stiri International