Merkel, despre acordul privind Brexit: Este o opera de arta diplomatica

Duminica, 25 Noiembrie 2018, ora 15:31
998 citiri
Merkel, despre acordul privind Brexit: Este o opera de arta diplomatica
Foto: Arhiva Facebook/ Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a declarat ca acordul privind Brexit-ul ratificat duminica de Uniunea Europeana pune ''bazele unui divort ordonat'' intre UE si Marea Britanie, dar chiar si asa este trist ca Londra vrea sa iasa din blocul comunitar dupa 45 de ani.

''Cred ca s-a realizat o opera de arta diplomatica'', a declarat Merkel, referindu-se la acord, care stipuleaza ca cele 27 de state membre care raman in UE si Marea Britanie vor avea ''o relatie foarte stransa'', informeaza dpa.

Cancelarul german a recunoscut ca simte ''o oarecare usurare'' dupa ajungerea la un acord.

Ea a refuzat sa comenteze daca UE va relua negocierile cu Marea Britanie in cazul in care acordul nu va fi ratificat de parlamentul britanic.

Liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat duminica acordul privind iesirea Marii Britanii din blocul comunitar, precum si declaratia care schiteaza relatia post-Brexit cu Londra.

Iata aici mai multe detalii - Liderii europeni au aprobat acordul privind iesirea Marii Britanii din UE

Unicul acord posibil: Cei din Marea Britanie sa fie constienti ca rezultatul de acum este cel finalIohannis sustine ca acordul Brexit este bun pentru Romania: Drepturile romanilor sunt perfect protejate ...citeste mai departe despre "Merkel, despre acordul privind Brexit: Este o opera de arta diplomatica" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Merkel acord Brexit , #Stiri International