Merkel este optimista. Nu se teme ca, dupa Marea Britanie, vor fi si alte iesiri din UE

Vineri, 24 Martie 2017, ora 08:57
823 citiri

Cancelarul german Angela Merkel nu se teme ca noi tari vor iesi din Uniunea Europeana dupa Brexit, a declarat ea pentru un ziar german.

Asta in conditiile in care liderii blocului comunitar se pregatesc sa sarbatoreasca 60 de ani de unitate, cu cateva zile inainte ca Marea Britanie sa activeze Brexit, relateaza Reuters.

Iata cand va fi activat Brexitul

"Statele membre individuale au, bineinteles, idei diferite in legatura cu cum sa ne modelam viitorul, dar, in ansamblu, calea inainte este clara: mai multa cooperare", a subliniat ea.

Din punctul sau de vedere, privincipalele domenii de cooperare sunt apararea, controlul granitelor externe ale UE, politica economica si lupta impotriva islamistilor.

Merkel a dat asigurari ca lansarea oficiala a Brexit miercuri nu va umbri summitul aniversar al UE.

"Munca in urmatorii ani va merge in ambele directii. Pe de o parte, negocierile de iesire cu Marea Brutanie, iar pe de alta analiza pentru a face UE in 27 de membri pregatita pentru viitor", a adaugat ea in interviul publicat vineri.

Intrebata daca negocierile cu Turcia pentru aderarea la UE ar trebui rupte, Merkel a raspuns: "Ar trebui sa asteptam votul de la referendumul din Turcia si tot restul".

Turcia organizeaza pe 16 aprilie un referendum pentru modificarea Constitutiei in sensul extinderii prerogativelor presedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Citeste si Merkel ameninta Turcia cu anularea tuturor mitingurilor pro-Erdogan, daca vor continua comparatiile cu nazismul

Merkel a insistat ca ia in serios raportul legal european care descrie proiectul de modificare a Constitutiei un regres important pentru democratie. Ankara a respins acest raport. ...citeste mai departe despre "Merkel este optimista. Nu se teme ca, dupa Marea Britanie, vor fi si alte iesiri din UE" pe Ziare.com

#Angela Merkel Brexit, #Marea Britanie Brexit , #Stiri International