Merkel ii cere lui Erdogan sa elibereze germanii retinuti: Ne aflam intr-o faza foarte complicata a relatiei cu Turcia

Miercuri, 30 August 2017, ora 09:10
854 citiri

Cancelarul german Angela Merkel a cerut, marti, eliberarea cetatenilor germani retinuti in Turcia sub acuzatia de implicare in tentativa esuata de lovitura de stat din 2016.

"Incarcerarea acestor cetateni este nejustificata si cerem eliberarea lor. Ne aflam intr-o faza foarte complicata a relatiei cu Turcia. Am vrea sa avem relatii mai bune, dar acest lucru trebuie sa se intample odata cu indeplinirea principiilor statului de drept", a spus Merkel.

In prezent, 10 cetateni germani, unii cu dubla nationalitate, sunt arestati in Turcia, potrivit autoritatilor germane.

Printre ei se afla Deniz Yucel, un jurnalist germano-turc, corespondentul publicatiei Die Welt, incarcerat din luna februarie, si Peter Steudtner, un fotograf si formator pentru drepturile omului in varsta de 45 de ani, retinut in timp ce participa la un workshop in Istanbul.

In ultimele luni, Turcia a acuzat Germania ca ofera un refugiu militantilor kurzi si suspectilor cautati pentru presupuse legaturi cu puciul esuat din 2016. Peste trei milioane de imigranti turci traiesc in Germania.

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat stare de urgenta dupa tentativa esuata de lovitura de stat din 15 iulie 2016. Erdogan a anuntat ca Fethullah Gulen este responsabil pentru aceasta initiativa, dar clericul musulman a negat implicarea.

In acest an, peste 100.000 de persoane din mediul public si privat au fost demise ori suspendate, iar aproape 50.000 dintre acestea au fost arestate. Actiunile Ankarei au fost dur criticate de mai multe state europene si organizatii pentru drepturile omului.

Erdogan spune ca tensiunile Germaniei cu Turcia sunt doar arma de campanie: Dupa alegeri relatiile se vor imbunatatiErdogan refuza sa il elibereze pe jurnalistul Die Welt si le spune turcilor din Germania cum sa voteze ...citeste mai departe despre "Merkel ii cere lui Erdogan sa elibereze germanii retinuti: Ne aflam intr-o faza foarte complicata a relatiei cu Turcia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#germani arestati Turcia , #Stiri International