Merkel l-a avertizat pe David Cameron ca se apropie de "un punct fara intoarcere" cu UE

Luni, 03 Noiembrie 2014, ora 09:45
1478 citiri
Merkel l-a avertizat pe David Cameron ca se apropie de "un punct fara intoarcere" cu UE
Foto: mirror.co.uk

Cancelarul german Angela Merkel l-a avertizat pe omologul sau britanic David Cameron, apreciind ca se apropie de "un punct fara intoarcere" cu Uniunea Europeana, dupa afirmatiile sale privind imigratia, conform saptamanalului german Der Spiegel, citat de AFP.

"Pentru prima data, (David) Cameron isi impinge tara spre un punct fara intoarcere in privinta apartenentei sale la Uniunea Europeana, spre un punct din care" Berlinul nu se va mai lupta pentru mentinerea Marii Britanii in cadrul UE, scrie revista in editia care va aparea luni, citand surse guvernamentale, potrivit Mediafax.

O sursa guvernamentala evoca astfel limitarea numarului de cetateni care intra in Marea Britanie, avansata de Londra, ca fiind principalul punct de discordie, libertatea de circulatie a persoanelor fiind unul dintre drepturile fundamentale acordate cetatenilor din statele membre ale UE.

Merkel i-ar fi spus lui David Cameron cu ocazia unui summit de luna trecuta, la Bruxelles, ca aceasta propunere lezeaza principiile Uniunii, relateaza Der Spiegel.

In conditiile in care formatiunea eurofoba Ukip inregistreaza o crestere continua, Partidul Conservator britanic, din care face parte Cameron, vrea sa limiteze imigratia in Marea Britanie. Premierul a anuntat ca va organiza pana in 2017 un referendum privind mentinerea Marii Britanii in UE, daca va castiga alegerile legislative din mai 2015.

Intr-un interviu acordat in octombrie publicatiei britanice The Sunday Times, Merkel a avertizat deja ca "lezarea principiului fundamental al libertatii de circulatie" in cadrul UE nu va fi tolerata de partenerii Marii Britanii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Merkel averizare David Cameron, #mentinerea Marii Britanii UE , #Stiri International