Merkel, mai puternica decat oricand - poate obtine majoritatea absoluta

Duminica, 02 August 2015, ora 22:16
846 citiri

Modul in care a gestionat Angela Merkel criza din Grecia le-a adus conservatorilor pe care-i conduce sansa de a obtine o majoritate absoluta in cazul in care ar avea loc alegeri saptamana viitoare, arata un sondaj de opinie publicat duminica.

Rezultatul sondajului a fost publicat la o zi dupa ce Der Spiegel a scris ca Merkel a decis sa candideze pentru al patrulea mandat de cancelar si ca a inceput sa-si pregateasca deja campania electorala in vederea realegerii in 2017, relateaza Reuters in pagina electronica.

Merkel conduce Germania din 2005, iar in prezent guverneaza in coalitie cu Partidul Social-Democrat (SPD). Conservatorii CDU/CSU nu au mai guvernat cu o majoritate absoluta de la al treilea mandat de cancelar al lui Konrad Adenauer, care s-a incheiat in 1961.

Potrivit acestui sondaj, realizat de Emnid pentru Bild am Sonntag, Uniunea Crestin-Democrata (CDU) a lui Merkel si Uniunea Crestin-Sociala (CSU) din Bavaria, s-ar bucura de o sustinere de 43%.

Ancheta, efectuata ...citeste mai departe despre "Merkel, mai puternica decat oricand - poate obtine majoritatea absoluta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Merkel sondaj alegeri, #Merkel sondaj criza Grecia , #Stiri International