Merkel: Putem rasufla usurati ca pericolul imediat a trecut, dar amenintarea persista

Vineri, 23 Decembrie 2016, ora 18:54
1783 citiri
Merkel: Putem rasufla usurati ca pericolul imediat a trecut, dar amenintarea persista
Foto: Arhiva Facebook/Angela Merkel

Amenintarea terorista va persista in Germania, chiar daca autorul atacului comis la Berlin a fost ucis, a declarat vineri cancelarul german Angela Merkel.

"Putem rasufla usurati ca pericolul imediat a trecut", dar "amenintarea terorista ramane pe ansamblu prezenta, cum a fost de multi ani" si "acest lucru il stim toti", a spus Merkel intr-o scurta interventie televizata, dupa confirmarea uciderii teroristului Anis Amri de catre politia italiana la Milano.

Cazul acestui tunisian care a ucis luni seara 12 persoane si a ranit alte 48 dupa ce a patruns cu un camion in multime, el fiind de altfel de mult timp in atentia politiei germane care stia ca reprezinta un pericol, ridica o serie de intrebari, a admis Angela Merkel.

"Pentru mine si pentru ansamblul Guvernului, datoria cea mai importanta a Statului este protectia cetatenilor", a continuat ea, informeaza agentiile AFP si EFE.

Merkel, prima reactie dupa atacul din Berlin: Nu vrem sa cadem prada fricii. Nu vrem sa renuntam la ...citeste mai departe despre "Merkel: Putem rasufla usurati ca pericolul imediat a trecut, dar amenintarea persista" pe Ziare.com

#Merkel teroristi Germania, #Merkel criminal Berlin, #Merkel atentat Berlin , #Stiri International