Merkel recunoaste ca sunt diferente mari intre estul si vestul Germaniei si promite ca finantarea zonelor sarace va continua

Sambata, 04 Noiembrie 2017, ora 15:52
840 citiri

Cancelarul german Angela Merkel a recunoscut, sambata, ca intre landurile din vest si cele din fosta Germanie de Est exista "diferente sistematice", motiv pentru care a promis ca estul tarii va continua sa primeasca ajutoare financiare specifice, transmite EFE.

Merkel a facut aceste declaratii in cadrul mesajului video pe care il adreseaza cetatenilor in fiecare sambata, venind in intampinarea dezbaterii care are loc intre partidele care negociaza formarea viitoarei coalitii a guvernului de la Berlin - conservatori, liberali si verzi - pe tema asa-numitului "impozit de solidaritate" pe care il platesc germanii din vest pentru regiunea din estul tarii.

"Va exista ca si pana acum o incurajare punctuala (...) ", a asigurat cancelarul german, care nu a folosit expresia "impozit de solidaritate", actualul instrument de compensare financiara regionala, pe care liberalii l-ar dori eliminat.

"De aceea, discutam in aceste zile, in care se incearca formarea unui nou guvern federal, ca avem nevoie de niveluri de trai sensibil egale in toate regiunile (...) ", a declarat liderul crestin-democrat.

Pentru Merkel, este la fel de important ca aceste landuri ale Germaniei sa nu ramana fara fonduri europene in cadrul negocierilor pentru viitorul exercitiu bugetar comunitar, la care Marea Britanie nu va mai contribui. ...citeste mai departe despre "Merkel recunoaste ca sunt diferente mari intre estul si vestul Germaniei si promite ca finantarea zonelor sarace va continua" pe Ziare.com

#Merkel fonduri est Germania , #Stiri International