Merkel: Rusia a furat Crimeea

Miercuri, 12 Martie 2014, ora 11:15
1447 citiri
Merkel: Rusia a furat Crimeea

Cancelarul german Angela Merkel considera ca actiunile Rusiei in regiunea autonoma ucraineana Crimeea reprezinta "o anexare". Afirmatia a fost facuta marti, intr-o intalnire dintre Merkel si parlamentarii din partidul sau.

Merkel le-a spus parlamentarilor conservatori ca Rusia a "furat" peninsula si a adaugat ca aceasta actiune "poate fi numita anexare", a spus o sursa din partid, citata de AFP.

Cancelarul german a aratat ca Rusiei nu trebuie sa i se permita sa scape cu ce face in Crimeea si a subliniat ca este necesara o abordare de pe trei planuri concomitent, prin ajutarea Ucrainei, mentinerea dialogului cu Moscova si inasprirea limbajului fata de Kremlin.

Merkel, care a crescut in Germania de est si vorbeste rusa, a vorbit la telefon in repetate randuri cu presedintele rus, Vladimir Putin, fost agent KGB care vorbeste germana. Cancelarul i-a spus sefului de la Kremlin ca interventia trupelor ruse in Crimeea este o incalcare a legii internationale si a descris drept ...citeste mai departe despre "Merkel: Rusia a furat Crimeea" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Merkel Crimeea anexare, #Merkel Putin Crimeea , #Stiri International