Merkel si Tusk au mers intr-o tabara de refugiati din Turcia, pe fondul tensiunilor dintre Ankara si UE (Foto)

Sambata, 23 Aprilie 2016, ora 19:16
1126 citiri
Merkel si Tusk au mers intr-o tabara de refugiati din Turcia, pe fondul tensiunilor dintre Ankara si UE (Foto)
Foto: Twitter/@eucopresident

Cancelarul german Angela Merkel, presedintele Consiliului European, Donald Tusk, si prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, au sosit sambata dupa-amiaza la Gaziantep, in sud-estul Turciei, in contextul in care acordul dintre Uniunea Europeana si Ankara privind imigrantii este sub presiune.

Insotiti de premierul turc Ahmet Davutoglu, Merkel, Tusk si Timmermans s-au deplasat la Nizip, un mic sat din zona situat aproape de frontiera cu Siria, pentru a vizita o tabara de refugiati, relateaza AFP si Reuters.

Deschisa in 2013, tabara de refugiati Nizip 2 gazduieste aproape 5.000 de refugiati sirieni, printre care 1.900 de copii, potrivit datelor furnizate de guvernul turc.

#Nizip multeci kampinda Suriye savasinin magdurlarini ziyaret ediyoruz pic.twitter.com/HveAsXIEyS- Donald Tusk (@eucopresident) April 23, 2016

Vizita are loc la trei saptamani de la intrarea in vigoare a acordului controversat dintre Bruxelles si Ankara, care urmareste oprirea trecerilor ...citeste mai departe despre "Merkel si Tusk au mers intr-o tabara de refugiati din Turcia, pe fondul tensiunilor dintre Ankara si UE (Foto)" pe Ziare.com

#Tusk Merkel tabara refugiati Turcia , #Stiri International