Merkel vede luminita de la capatul tunelului? Social-democratii decid daca pun capat crizei

Joi, 23 Noiembrie 2017, ora 22:35
1237 citiri

Liderii Partidului Social-Democrat (SPD) din Germania s-au reunit, joi seara, pentru a analiza posibilitatea prelungirii coalitiei guvernamentale cu formatiunea cancelarului Angela Merkel, Uniunea Crestin-Democrata (CDU), afirma surse politice de la Berlin citate de Die Welt.

Martin Schulz, liderul Partidului Social-Democrat (centru-stanga) a avut joi o intrevedere de peste o ora cu presedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, care se opune alegerilor anticipate.

Dupa intalnire, Martin Schulz a transmis ca liderii SPD se vor intalni joi seara pentru a analiza pozitia politica a formatiunii. La reuniunea SPD participa si vicecancelarul in exercitiu, Sigmar Gabriel, fostul presedinte al SPD care a negociat coalitia cu CDU din 2013.

Miercuri, Thorsten Schafer-Gumbel, unul dintre vicepresedintii SPD, semnala ca formatiunea de centru-stanga ar putea sustine un guvern minoritar condus de cancelarul Angela Merkel.

Formatiunea cancelarului Angela Merkel, Uniunea Crestin-Democrata (CDU, centru-dreapta), a esuat in planul de a forma o coalitie cu guvernamentala cu Partidul Democratilor Liberi (FDP, centru-dreapta) si cu formatiunea Alianta '90/Partidul Verzilor (B90/G, centru-stanga).

Luni, Partidul Social-Democrat reiterase refuzul prelungirii coalitiei guvernamentale cu formatiunea cancelarului Angela Merkel, semnaland dorinta de a se ajunge la alegeri anticipate, in contextul esecului discutiilor exploratorii cu celelalte partide.

Insa presedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a lansat un apel adresat partidelor parlamentare pentru continuarea negocierilor in scopul formarii unei coalitii guvernamentale, excluzand posibilitatea convocarii alegerilor anticipate.

Citeste si Germania e intr-o situatie fara precedent in 70 de ani - mesajul presedintelui, ca o palma pentru Merkel si partideEsecul lui Merkel aduce Germania in stare de soc. Ne asteapta luni de incertitudine ...citeste mai departe despre "Merkel vede luminita de la capatul tunelului? Social-democratii decid daca pun capat crizei" pe Ziare.com

#Merkel guvern sprijinit social democrati Germania , #Stiri International