Mesajul oficial al lui Putin, dupa ultimul test nuclear al Coreei de Nord

Luni, 04 Septembrie 2017, ora 21:44
1246 citiri
Mesajul oficial al lui Putin, dupa ultimul test nuclear al Coreei de Nord
Foto: Twitter/President of Russia

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, si omologul sau sud-coreean, Moon Jae-in, au condamnat dur actiunile Phenianului, a transmis Kremlinul, dupa ce regimul nord-coreean a efectuat un nou test nuclear, cel mai mare de pana acum.

Cei doi lideri au transmis ca actiunile "incalca in mod flagrant rezolutiile Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite, subminand eforturile globale de non-proliferare si constituie o amenintare la adresa pacii si securitatii in regiune", a transmis serviciul de presa al Kremlinului, informeaza agentia de stiri Tass.

"Partea rusa a subliniat din nou ca aceasta situatie extrem de complicata poate fi solutionata doar prin reluarea discutiilor si prin larga utilizare a mijloacelor politice si diplomatice", a mai precizat Kremlinul.

Coreea de Nord a anuntat, duminica, faptul ca a testat cu succes o bomba cu hidrogen, iar aceasta poate fi instalata pe o racheta balistica intercontinentala, reprezentand cel mai mare test nuclear efectuat vreodata de catre regimul de la Phenian.

In acest context, ambasadorul american la ONU a transmis un avertisment statelor care intreprind relatii comerciale cu regimul de la Phenian, argumentand ca respectivele state alimenteaza alimenteaza ambitiile nucleare ale Coreei de Nord. Haley a adaugat ca liderul nord-coreean Kim Jong-un "implora un razboi", tinand cont de repetatele teste balistice si nucleare efectuate de regimul de la Phenian.

Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Administratiei prezidentiale ruse, a facut un apel la calm, dar a comentat si declaratiile dure facute de ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, in legatura cu aceasta criza.

"Este usor pentru statele non-regionale sa vorbeasca despre razboi, insa tarile care sunt in aceeasi regiune cu Coreea de Nord si Peninsula Coreea trebuie sa fie mai intelepte si se adopte abordari mai echilibrate in privinta acestei chestiuni serioase, care nu cauzeaza temeri tuturor", a declarat oficialul rus.

Intrebat daca Kremlinul considera drept posibil un atac nuclear american impotriva Coreei de Nord, Peskov a declarat ca este de parere ca aceasta intrebare este nepotrivita.

Citeste mai departe despre "Mesajul oficial al lui Putin, dupa ultimul test nuclear al Coreei de Nord" pe Ziare.com.

#Putin pozitie test nuclear Coreea, #rezolvare situatie Coreea Putin, #Rusia reactie test nuclear Phenian , #Stiri International