Mesajul rasist al unei deputate din Germania a fost sters de pe Facebook iar politia a depus imediat plangere impotriva ei

Marti, 02 Ianuarie 2018, ora 19:00
1329 citiri
Mesajul rasist al unei deputate din Germania a fost sters de pe Facebook iar politia a depus imediat plangere impotriva ei
Foto: captura Twitter

Politia germana a anuntat ca a depus o plangere impotriva unei deputate a extremei drepte, autoarea unui mesaj reprobabil pe retelele sociale impotriva refugiatilor musulmani de Anul Nou si cenzurat in cele din urma pe Twitter si pe Facebook, relateaza marti AFP.

Un purtator de cuvant al politiei din Koln, vizata de mesaj, a estimat ca deputata in cauza, Beatrix von Storch, de la partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extrema-dreapta), se face probabil vinovata de "incitare la ura".

Intr-un mesaj difuzat pe conturile sale de Twitter si Facebook, deputata a denuntat faptul ca politia din Koln si-a publicat mesajele de prudenta si informare catre populatia locala indeosebi in limba araba de sarbatoarea Sf. Silvestru.

"Ce (...) se intampla in aceasta tara? De ce politia isi publica acum mesajele oficiale in araba?", s-a intrebat Beatrix von Storch.

"Se adreseaza oare in acest mod hoardelor de barbati barbari, musulmani si violatori in incercarea de a-i imbuna?", a adaugat deputata, referindu-se explicit la agresiunile cu caracter sexual ale caror victime au fost numeroase femei la Koln de Anul Nou in 2016, din partea unor tineri migranti.

Atat Twitter cat si Facebook au retras controversatul mesaj de pe conturile deputatei AfD, in baza unei noi legislatii in Germania ce are drept scop de a se evita mai bine incitarea la ura pe retelele sociale.

In context, Beatrix von Storch a denuntat ceea ce ea a numit "sfarsitul statului de drept in Germania".

AFP aminteste ca peste 1,5 milioane de solicitanti de azil au sosit in Germania incepand din 2015, provenind indeosebi din Siria, tara cuprinsa de razboi. ...citeste mai departe despre "Mesajul rasist al unei deputate din Germania a fost sters de pe Facebook iar politia a depus imediat plangere impotriva ei" pe Ziare.com

#instigare ura Germania, #extrema dreapta Germania, #refugiati musulmani Germania , #Stiri International