Michael Flynn, fostul consilier al lui Trump, care l-a primit pe Dragnea in SUA, a fost pus sub acuzare in dosarul rus

Vineri, 01 Decembrie 2017, ora 17:51
995 citiri
Michael Flynn, fostul consilier al lui Trump, care l-a primit pe Dragnea in SUA, a fost pus sub acuzare in dosarul rus
Foto: Arhiva Facebook/Liviu Dragnea

Michael Flynn, fostul consilier pe probleme de securitate nationala al presedintelui Donald Trump, a fost inculpat pentru ca i-a mintit pe anchetatori in cadrul anchetei cu privire la amestecul Rusiei in alegeri, a anuntat vineri justitia americana.

Generalul in retragere Flynn a fost inculpat joi pentru ca a mintit cu privire la continutul discutiilor sale cu ambasadorul rus la Washington din vremea lui Barack Obama Serghei Kisliak.

In fata judecatorului, Flynn a anuntat ca va coopera cu cu Guvernul in ancheta procurorului special Robert Mueller si a pledat vineri vinovat la acuzatia ca a facut declaratii false FBI cu privire la contactele sale cu diplomatul rus Serghei Kisliak.

Mai mult, Flynn a declarat ca un membru de rang inalt al echipei de tranzitie a lui Trump l-a indrumat sa intre in contact cu oficiali rusi in decembrie 2016, insa a refuzat sa numesca acel oficial.

Aceasta este prima recunoastere a vinovatiei din partea unuia dintre cei patru consilieri ai presedintelui Donald Trump acuzati pana acum in cadrul anchetei procurorului special Robert Mueller.

Ty Cobb, un avocat al Casei Albe, a spus ca recunoasterea vinovatiei de catre Micheal Flynn, "implica pe oricine altcineva in afara de domnul Flynn". Cobb subliniaza totodata ca Flynn a lucrat la Casa Alba doar 25 de zile si ca el este un "fost oficial din adminsitratia Obama".

Flynn a fost consilierul pe probleme de securitate nationala a lui Trump pentru doar 24 de zile, fiind nevoit sa demisioneze dupa ce s-a descoperit ca i-a ascuns adevarul vicepresedintelui Michael Pence in legatura cu contactele sale cu un inalt diplomat rus.

Flynn este unul dintre cei cu care liderul PSD Liviu Dragnea s-a laudat ca a discutat in timpul vizitei sale in State din luna ianuarie a acestui an. Dragnea a sustinut atunci ca a avut o discutie informala cu Mike Flynn, in cadrul careia au vorbit despre perspectivele "excelente" ale parteneriatului strategic dintre Romania si SUA.

Ulterior s-a dovedit ca liderul PSD a platit 100.000 de euro pentru intreaga "lovitura de PR".

...citeste mai departe despre "Michael Flynn, fostul consilier al lui Trump, care l-a primit pe Dragnea in SUA, a fost pus sub acuzare in dosarul rus" pe Ziare.com

#Flynn inculpat dosar Rusia, #Flynn Trump acuzatii Rusia alegeri SUA , #Stiri International