Mihail Gorbaciov: Lumea pare ca se pregateste de razboi

Sambata, 28 Ianuarie 2017, ora 07:31
5694 citiri

Fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov avertizeaza, intr-un articol de opinie publicat in revista Time, ca amenintarea nucleara pare, din nou, reala si ca lumea arata de parca s-ar pregati de razboi. El le cere presedintelui american Donald Trump si liderului rus Vladimir Putin sa ia masuri pentru reducerea arsenalului nuclear mondial.

In articolul intitulat "Se pare ca lumea se pregateste de razboi", Mihail Gorbaciov scrie ca "declaratiile politicienilor si ale liderilor militari sunt tot mai razboinice, doctrinele de aparare sunt tot mai periculoase, iar comentatorii si personalitatile TV se alatura acestor coruri belicoase".

Fostul presedinte este de parere ca liderul de la Washington si cel de la Moscova trebuie sa prezinte in fata Consiliului de Securitate al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) o rezolutie menita sa duca la evitarea unui conflict nuclear.

"Cred ca lui Donald Trump si Vladimir Putin trebuie sa le revina initiativa de a propune o astfel de rezolutie. Ei sunt presedintii a doua natiuni ce detin peste 90% din arsenalul nuclear al lumii, prin urmare au o responsabilitate speciala", noteaza fostul lider al URSS.

Gorbaciov lanseaza si un avertisment cu privire la faptul ca armele de distrugere in masa au devenit tot mai ieftine si mai usor de procurat. "Se gasesc cu usurinta bani pentru arme sofisticate, a caror putere este comparabila cu cea a armelor de distrugere in masa: submarine care, cu o singura salva, pot nimici jumatate de continent, sisteme de aparare anti-racheta care submineaza stabilitatea strategica", mai mentioneaza ultimul lider sovietic in articolul din Time. ...citeste mai departe despre "Mihail Gorbaciov: Lumea pare ca se pregateste de razboi" pe Ziare.com

#Gorbaciov razboi mondial, #Gorbaciov Putin Trump , #Stiri International