Miliardarul rus Kerimov, prieten cu Putin, a fost inculpat in Franta pentru spalare de bani. I-au retinut pasaportul

Joi, 23 Noiembrie 2017, ora 14:52
1008 citiri
Miliardarul rus Kerimov, prieten cu Putin, a fost inculpat in Franta pentru spalare de bani. I-au retinut pasaportul
Foto: Facebook / Suleiman Kerimov

Miliardarul si senatorul rus Suleiman Kerimov (foto) - un apropiat al lui Vladimir Putin, pe care Kremlinul s-a angajat sa-l apere - a fost inculpat de un judecator de instructie de la Nisa, miercuri, sub acuzatia de spalare de bani si frauda fiscala.

Totodata, el a fost plasat sub control judiciar strict, fiindu-i interzis sa paraseasca regiunea Alpes-Maritimes, relateaza AFP.

Miliardarul este obligat sa-si predea pasaportul rus autoritatilor franceze si sa plateasca o cautiune in valoare de cinci milioane de euro, a declarat pentru AFP procurorul Republicii de la Nisa Jean-Michel Pretre.

Kerimov, a carui arestare luni, pe aeroportul din Nisa, a provocat furia Moscovei, are totodata obligatia "sa se prezinte de mai multe ori pe saptamana" la serviciile de politie si interdictia de a intra in contact cu anumite persoane cu legatura cu dosarul.

Parchetul a cerut sa fie plasat in detentie provizorie, insa judecatorul l-a eliberat, hotarand totusi sa-i impuna acest control judiciar strict.

Kerimov este suspectat ca si-a insusit mai multe proprietati invecinate pe Peninsula Cap d'Antibes, un paradis al miliardarilor, prin achizitii succesive realizate sub un nume de imprumut si la sume subevaluate.

El ar putea sa fie nevoit sa ramburseze "mai multe zeci de milioane de euro" fiscului francez, potrivit unei surse apropiate dosarului.

Omul sau de baza in Hexagon, un francez, a fost de asemenea inculpat. Alte trei persoane arestate preventiv urmeaza sa fie convocate ulterior de un judecator, a precizat o sursa apropiata dosarului.

Dosarul, aflat in instructie de trei ani, a condus deja la confiscari, o perchezitie in februarie si la inculparile unui avocat specializat in fiscalitate de pe Coasta de Azur si a doi oameni de afaceri elvetieni.

Miliardarul detine un pasaport diplomatic, pe care acesta nu l-a folosit luni, cand se afla in voiaj din motive private.

Citeste mai departe despre "Miliardarul rus Kerimov, prieten cu Putin, a fost inculpat in Franta pentru spalare de bani. I-au retinut pasaportul" pe Ziare.com.

#senator rus inculpat Franta, #Kerimov Putin inculpat Franta , #Stiri International