Militarii care au atacat hotelul unde statea Erdogan aveau ordin sa prinda un "lider terorist important"

Miercuri, 20 Iulie 2016, ora 13:38
744 citiri
Militarii care au atacat hotelul unde statea Erdogan aveau ordin sa prinda un "lider terorist important"
Foto: Twitter/Recep Erdogan

Militarii care au atacat hotelul de la malul Marii Egee unde era cazat presedintele turc Recep Tayyip Erdogan, impreuna cu familia sa, in timp ce la Ankara era declansata lovitura de stat, sustin ca au primit ordinul sa "captureze un lider terorist important".

Surse din serviciile de securitate, citate sub protectia anonimatului, au afirmat ca militarii suspectati de legaturi cu tentativa de puci au fost interogati luni in provincia Izmir, relateaza cotidianul Hurriyet.

Soldatii le-au spus autoritatilor turce ca 40 dintre ei au fost dusi la o baza aeriana, unde au primit ordinul sa atace un complex hotelier din sud-vestul Marmarisului, unde statea Erdogan. In paralel, armata din zona Marii Egee le daduse un ordin separat, sa nu ajute militarii pro-pucisti.

Cu toate acestea, colonelul Ramazan Elmas, comandantul bazei aeriene din provincia Izmir, a permis trupelor sa paraseasca baza la bordul unor elicoptere.

Mai multi soldati au dezvaluit, in timpul interogatoriului, ca au ...citeste mai departe despre "Militarii care au atacat hotelul unde statea Erdogan aveau ordin sa prinda un "lider terorist important"" pe Ziare.com

#militari Erdogan lider terorist, #hotel Erdogan atacat , #Stiri International