Mini-summit Merkel-Hollande-Renzi in Mediterana pentru relansarea UE

Luni, 22 August 2016, ora 14:22
836 citiri

Cancelarul german, Angela Merkel, presedintele Frantei, Francois Hollande, si premierul italian, Matteo Renzi, se intalnesc luni dupa-amiaza, pe Marea Mediterana, in largul coastelor Italiei, pentru a cauta mijloacele de relansare a proiectului european.

Renzi urmeaza sa-i intampine in jurul orei locale 16:00 (14:00 GMT) la Napoli pe cancelarul german Angela Merkel si pe presedintele francez Francois Hollande, inainte de a-i insoti pe micuta insula Ventotene, din Marea Tireniana, intre Roma si Napoli. Acolo, cei trei conducatori europeni se vor reculege la mormantul lui Altiero Spinelli, autorul unei pledoarii pentru o Europa federala, asa-numitul "Manifest de la Ventotene", informeaza AFP.

Ei vor fi apoi transportati pe portavionul Garibaldi, nava amiral a marinei militare italiene, pentru un dineu de lucru in cursul serii.

Amintim ca decizia britanica de a parasi UE si consecintele sale asupra viitorului Uniunii Europene i-au reunit foarte repede pe conducatorii francez, ...citeste mai departe despre "Mini-summit Merkel-Hollande-Renzi in Mediterana pentru relansarea UE" pe Ziare.com

#intalnire Merkel Hollande Renzi , #Stiri International