Ministerul de Externe rus: Extinderea NATO spre Est va obliga Rusia sa ia masuri

Joi, 25 Decembrie 2014, ora 17:29
1122 citiri
Ministerul de Externe rus: Extinderea NATO spre Est va obliga Rusia sa ia masuri
Foto: Russia Today

Extinderea Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) spre Est va duce la o schimbare militar-poltica majora in Europa, iar Rusia va lua masuri de raspuns adecvate, a declarat joi purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe al Federatiei Ruse, Aleksandr Lukasevici.

"Pozitia principiala a Rusiei cu privire la apropierea Ucrainei de NATO este bine cunoscuta. Continuarea extinderii Aliantei spre Est va duce la o schimbare militar-politica majora nu doar in Europa, ci si in intreaga lume, va afecta in mod direct interesele de securitate ale Rusiei si va obliga tara noastra sa ia masurile necesare adecvate", a spus Lukasevici, informeaza agentia de presa TASS.

Ingrijorare la Moscova: Sub sloganul amenintarii ruse, NATO se intareste in Romania

Potrivit purtatorului de cuvant al MAE rus, "actuala conducere (a Ucrainei - n.red.) vede in apropierea de NATO o alternativa la dezvoltarea unor relatii normale cu Rusia", iar "acest lucru ar putea duce la o complicare a ...citeste mai departe despre "Ministerul de Externe rus: Extinderea NATO spre Est va obliga Rusia sa ia masuri" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia NATO, #extindere NATO Est, #Ucraina NATO Rusia , #Stiri International