Ministru britanic: Este fizic imposibil sa iesim din Uniunea Europeana pe 29 martie

Duminica, 17 Martie 2019, ora 20:44
797 citiri
Ministru britanic: Este fizic imposibil sa iesim din Uniunea Europeana pe 29 martie
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul britanic de Finante, Philip Hammond, a declarat ca este "fizic imposibil" ca Marea Britanie sa paraseasca Uniunea Europeana la termenul stabilit, 29 martie, deoarece nu mai este suficient timp pentru procedurile legislative.

Chiar daca parlamentarii vor aproba Acordul Brexit negociat de Theresa May in urmatoarele zile, va fi nevoie de o prelungire de scurta durata, a declarat Hammond.

De asemenea, ministrul britanic a transmis ca sunt putine sanse ca Acordul sa fie aprobat cand va fi prezentat pentru a treia oara in fata Camerei Comunelor, desi mai multi parlamentari au anuntat ca isi vor schimba votul negativ.

Acordul Brexit negociat de premier a fost respins deja de doua ori de Parlamentul britanic. Theresa May ar urma sa propuna din nou Acordul in fata Camerei Comunelor, saptamana viitoare.

Camera Comunelor a aprobat, joi seara, planul Guvernului Theresa May de a solicita amanarea iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana pana cel putin pe 30 iunie. Potrivit motiunii, Guvernul Theresa May va incerca sa obtina aprobarea UE pentru amanarea Brexit pana cel putin pe 30 iunie daca Parlamentul britanic va adopta un acord de retragere pana miercurea viitoare.

Daca acordul Brexit va fi respins din nou de Camera Comunelor, Guvernul Theresa May va incerca din nou sa obtina amanarea Brexit, dar potrivit termenilor stabiliti de Uniunea Europeana. Premierul Theresa May a avertizat ca, in aceasta situatie, amanarea Brexit va fi mult mai indelungata.

Nu va fi Brexit fara un acord, a decis Parlamentul britanic la o zi dupa ce a respins acordul. May a votat impotriva propriei motiuni, dupa o dezbatere haoticaBrexit-ul va fi amanat, daca vrea si UE. Parlamentul o trimite pe May la Bruxelles sa spuna ca nu mai pleaca acum si nu stiu exact cand o vor faceUE va exclude Marea Britanie automat in iulie, daca britanicii nu participa la scrutinul european - surseAcordul de Brexit a fost respins iar de Parlament. May anunta un nou vot maine, Opozitia vrea alegeri si un nou referendum ...citeste mai departe despre "Ministru britanic: Este fizic imposibil sa iesim din Uniunea Europeana pe 29 martie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Philip Hammond Brexit 29 martie, #Marea Britanie iesire UE 29 martie , #Stiri International