Ministrul german de Finante va demisiona pentru a prelua presedintia Bundestagului (Surse)

Miercuri, 27 Septembrie 2017, ora 23:04
779 citiri

Ministrul german de Finante, Wolfgang Schauble, urmeaza sa paraseasca acest post pentru a-l prelua pe cel de presedinte al noului Bundestag (parlamentul federal) rezultat in urma alegerilor desfasurate duminica, relateaza agentiile internationale de presa citand surse din cadrul formatiunii lui Schauble, Uniunea Crestin-Democrata (CDU).

Conform acelorasi surse, dupa ce a detinut timp de opt ani portofoliul finantelor, Wolfgang Schauble, acum in varsta de 75 de ani, s-a declarat pregatit sa accepte propunerile venite din propria sa tabara politica, dupa ce conservatorii sai au castigat scrutinul legislativ, dar cu numai 33% din voturi, un rezultat dezamagitor si cel mai slab din anul 1949.

CDU se afla in fata unor negocieri dificile pentru formarea unei majoritati cu Partidul Liber-Democrat (FDP) si cu Verzii. Iar FDP nu a facut un secret din dorinta de a avea postul de ministru de Finante in viitorul guvern condus de Angela Merkel si au confirmat de asemenea ca l-ar sustine pe Schauble pentru postul de presedinte al Bundestagului.

Liderul grupului parlamentar conservator, Volker Kauder, a confirmat la randul sau ca Schauble a acceptat sa candideze pentru acest post, propunerea oficiala urmand sa fie formulata la reuniunea blocului Uniunea Crestin-Democrata/ Uniunea Crestin-Sociala (CDU/CSU) din 17 noiembrie.

Citeste mai multe despre alegerile din Germania:

Extrema dreapta a intrat din nou in Parlamentul Germaniei, dupa aproape 70 de ani, devenind a treia forta politica a tariiAlegeri in Germania, rezultate definitive: Victorie neta a conservatorilor Angelei MerkelPresa germana, sub socul alegerilor legislative: O palma pentru Merkel, deruta pentru SchulzMare alunecare spre dreapta in Germania ...citeste mai departe despre "Ministrul german de Finante va demisiona pentru a prelua presedintia Bundestagului (Surse)" pe Ziare.com

#Wolfgang Schauble presedinte Bundestag , #Stiri International