Ministru rus: Ne vom obisnui cu sanctiunile asa cum mustele se obisnuiesc cu insecticidul

Miercuri, 10 Iunie 2015, ora 14:10
953 citiri
Ministru rus: Ne vom obisnui cu sanctiunile asa cum mustele se obisnuiesc cu insecticidul
Foto: Wikipedia

Ministrul rus al dezvoltarii economice, Aleksei Uliukaev, a declarat ca izolarea actuala a Rusiei nu are nimic bun, dar pe termen lung sanctiunile internationale ar putea conduce la un efect pozitiv.

"Vedeti, chiar si atunci cand incercati sa combateti muste (cu insecticid), la inceput situatia pentru ele este grava. Dar apoi ele se adapteaza pentru a supravietui chiar si in atmosfera otravita. Astfel exista rezultate pe termen scurt ale sanctiunilor si pe termen lung", a afirmat Uliukaev intr-un interviu pentru BBC.

Obama si Merkel au decis: Sanctiunile impotriva Rusiei trebuie mentinute

In opinia sa, devalorizarea fortata a rublei rusesti, produsa anul trecut, a afectat puternic populatia tarii, dar in cele din urma ar putea avea un efect benefic asupra starii economiei ruse.

"Unul dintre rezultatele pe termen lung - o dinamica pozitiva a monedei nationale. La inceput avem scaderea preturilor la petrol, iar apoi sanctiuni, impreuna ele devin o cauza a devalorizarii ...citeste mai departe despre "Ministru rus: Ne vom obisnui cu sanctiunile asa cum mustele se obisnuiesc cu insecticidul" pe Ziare.com

#sanctiuni Rusia, #conflict Rusia Ucraina sanctiuni , #Stiri International