Ministrul american al Energiei a cazut victima a unei farse puse la cale de rusi: A vorbit de biocombustibil din excremente de porc

Joi, 27 Iulie 2017, ora 12:56
1189 citiri
Ministrul american al Energiei a cazut victima a unei farse puse la cale de rusi: A vorbit de biocombustibil din excremente de porc
Foto: Facebook / Rick Perry

Ministrul american al Energiei, Rick Perry, a fost saptamana trecuta victima unei farse intr-o convorbire telefonica in care a crezut ca interlocutorul sau este premierul ucrainean.

Potrivit unei relatari facute miercuri de Bloomberg, convorbirea telefonica, ce a durat 22 de minute, a fost de fapt o farsa pusa la cale de Vladimir Kuznetov si Aleksei Stoliarov, doi rusi care se prezinta drept "baietii rai din Rusia", transmite joi agentia Xinhua.

Departamentul Energiei american a confirmat acest incident.

Dupa ce in urma cu numai cateva saptamani s-a intalnit cu o delegatie ucraineana condusa de presedintele Petro Porosenko, Perry, total vulnerabil, a crezut acum ca discuta la telefon cu premierul Ucrainei, Volodimir Groisman.

In timpul convorbirii, Rick Perry a explicat decizia retragerii Statelor Unite din Acordul de la Paris privind schimbarile climatice si, printre altele, a exprimat disponibilitatea Washingtonului de a exporta gaz natural catre Ucraina. Intrebat daca Kievul ar putea obtine o reducere de pret pentru importurile de carbune din SUA, Perry a raspuns: "Negocierea este intotdeauna posibila".

Autorii farsei l-au mai informat pe Rick Perry despre eforturile Ucrainei de a dezvolta un nou biocombustibil, realizat pe baza de alcool realizat in casa si excremente de porc.

Publicatia Washington Post considera ca aceasta parte a conversatiei reprezinta "singura deconspirare" a farsei.

De-a lungul timpului si alti politicieni americani, precum senatorul republican John McCain, au facut obiectul unor glume asemanatoare, dar cazul lui Rick Perry ar putea fi mai periculos, intrucat oficialul american conduce "departamentul guvernamental care se ocupa de stocul de focoase nucleare al tarii si gestioneaza deseurile nuclear", noteaza Washington Post.

Liderii G20 au ajuns la un compromis pe tema spinoasa a schimbarilor climatice. Ce a promis Trump dupa ce a scos SUA din Acordul de la ParisCe-a reusit Macron sa-l determine pe Trump sa spuna despre Acordul de la Paris: S-ar putea intampla cevaSeparatistii ucraineni prorusi proclama un nou stat: Mica Rusie. Kievul, Parisul si Berlinul condamna vehement, Rusia analizeaza ...citeste mai departe despre "Ministrul american al Energiei a cazut victima a unei farse puse la cale de rusi: A vorbit de biocombustibil din excremente de porc" pe Ziare.com

#ministru Energie SUA farsa rusi , #Stiri International