Ministrul austriac de Externe vrea alocatii mai mici pentru copiii romanilor care muncesc in strainatate

Vineri, 19 Iunie 2015, ora 20:45
725 citiri
Ministrul austriac de Externe vrea alocatii mai mici pentru copiii romanilor care muncesc in strainatate
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, cere o reforma a sistemelor sociale in Uniunea Europeana, fiind nemultumit de faptul ca statul austriac plateste o alocatie de 160 de euro pentru copilul unui roman care lucreaza in Austria, desi in Romania aceasta indemnizatie este mult mai mica.

Ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, doreste o reforma rapida a sistemelor sociale in UE, afirmatia sa aparand in contextul discutiilor din Austria privind sumele trimise de Viena copiilor ai caror parinti, cetateni UE, muncesc in aceasta tara, scrie Die Krone.

Kurz a explicat pentru postul public de televiziune ORF ca pentru doi copii romani, ai caror parinti muncesc in Austria, statul austriac ofera lunar aproximativ 300 de euro. "Suma aproape corespunde unui salariu mediu din Romania", a spus Sebastian Kurz.

Seful diplomatiei (OVP) doreste ca valoarea alocatiilor acordate de Austria sa corespunda celei din statul de unde provin parintii copiilor respectivi. Astfel, Austria ...citeste mai departe despre "Ministrul austriac de Externe vrea alocatii mai mici pentru copiii romanilor care muncesc in strainatate" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alocatii copii romani Europa, #ministru Austria alocatii romani , #Stiri International