Ministrul britanic de Externe il apara pe Trump: Latra, dar nu musca. Si Nicolae Ceausescu a fost primit de regina (Video)

Marti, 31 Ianuarie 2017, ora 11:23
5716 citiri
Ministrul britanic de Externe il apara pe Trump: Latra, dar nu musca. Si Nicolae Ceausescu a fost primit de regina (Video)
Foto: Captura YouTube/Live Satellite News

Ministrul de Externe britanic, Boris Johnson, a facut referire la fostul dictator roman Nicolae Ceausescu pentru a justifica mentinerea invitatiei adresate presedintelui american Donald Trump de a efectua o vizita de stat in Marea Britanie.

In timpul unei interpelari in Camera Comunelor, Johnson a afirmat luni ca Trump este "un prieten si un partener" al Regatului Unit si ca nu trebuie "demonizat" pentru ca a restrictionat accesul pe teritoriul american al cetatenilor din sapte state predominant musulmane, relateaza The Independent.

Seful diplomatiei britanice a spus despre presedintele SUA ca "latra, dar nu musca" si a insistat ca nu exista motive ca vizita de stat, care presupune si primirea de catre regina Elisabeta a II-a si un dineu oficial, sa nu aiba loc.

"Din cate stiu, si Nicolae Ceausescu sau (presedintele din Zimbabwe) Robert Mugabe au fost primiti de Majestatea Sa. Cred ca cei mai multi dintre membrii Camerei vor recunoaste ca este datoria noastra sa facem pregatirile necesare pentru a-l intampina pe prietenul si partenerul nostru, liderul celei mai vechi si importante democratii si cel mai bun aliat al nostru", le-a spus Boris Johnson membrilor Camerei Comunelor.

In schimb, ministrul de Externe a respins categoric comparatia pe care unul dintre parlamentari a facut-o intre Donald Trump si Adolf Hitler.

"Mi se pare de prost gust sa-l comparam pe liderul ales al unei mari democratii cu tiranii anilor 30", a spus Johnson.

Parlamentarii britanici au adus in discutie si o serie de acuzatii la adresa premierului Theresa May, despre care postul Channel 4 News a relatat ca ar fi primit informatii in avans de la Donald Trump cu privire la ordinul executiv prin care se interzice accesul in SUA al cetatenilor din Irak, Iran, Sudan, Libia, Siria, Somalia si Yemen.

Johnson a refuzat sa raspunda la intrebarile pe aceasta tema, desi a fost intrebat de trei ori.

"Nu fac comentarii despre discutiile confidentiale dintre premier si presedintele american. Imediat ce am avut imaginea completa asupra acestor masuri, am decis sa intervenim pentru a obtine protectia necesara", a spus Johnson.

Declaratiile sale vin dupa ce in Marea Britanie au avut loc proteste masive fata de legea lui Trump, dar si fata de faptul ca oficialii de la Londra nu au vrut sa anuleze invitatia adresata lui Trump de a face o vizita de stat in Regat.

Citeste mai multe pe aceasta tema:

Obama critica ordinul lui Trump privind imigratia si saluta protestele: Est ...citeste mai departe despre "Ministrul britanic de Externe il apara pe Trump: Latra, dar nu musca. Si Nicolae Ceausescu a fost primit de regina (Video)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Boris Johnson Trump, #Boris Johnson Ceausescu, #ministru britanic Externe Ceausescu , #Stiri International