Ministrul britanic de finante cere departamentelor guvernamentale sa reduca cheltuielile cu 40%

Luni, 05 Iulie 2010, ora 00:43
997 citiri
Ministrul britanic de finante cere departamentelor guvernamentale sa reduca cheltuielile cu 40%

Ministrul britanic de finante George Osborne a cerut departamentelor Guvernului sa prezinte pana la sfarsitul lunii planuri pentru reducerea cheltuielilor cu 40%, relateaza Sky News, citat de Newsin. 

Acesta este ultimul pas in pregatirea a ceea ce se anunta cea mai drastica reducere a cheltuieilor dupa cel de al Doilea Razboi Mondiala.

Osborne a dat, insa, asigurari ca bugetele pentru sanatate si ajutor internationale vor fi suplimentate putin, iar cele ale educatiei si apararii vor ramane la acelasi nivel.

Guvernul britanic, condus de David Cameron, a anuntat luna trecuta ca va impune bancilor o noua taxa si va ridica impozitul pe vanzari, cu scopul de a reduce deficitul bugetar si de a sustine ratingul de tara al Marii Britanii, in asa fel incat sa nu ii afecteze cresterea economica.

Premierul conservator a avertizat si ca Londra va trebui sa plateasca o dobanda de 70 de miliarde de lire sterline in 2015, daca nu ia masuri rapide pentru a-si reduce deficitul.

Aceasta suma este mai mare decat bugetele pentru educatie, transport si lupta impotriva incalzirii climatice cumulate si aproape dubla fata de veniturile incasate din impozite pe profitul companiilor. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ministru britanic, #finante, #reduceri, #cheltuieli , #Stiri International