Ministrul britanic de Finante il considera pe Tony Blair direct responsabil pentru Brexit

Sambata, 21 Ianuarie 2017, ora 14:41
1154 citiri
Ministrul britanic de Finante il considera pe Tony Blair direct responsabil pentru Brexit
Fotomontaj Ziare.com

Esecul fostului premier Tony Blair de a controla fluxul de muncitori din Europa de Est a alimentat sentimentele anti-imigratie care au condus la votul in favoarea Brexit, a declarat ministrul britanic de Finante, Philip Hammond, prezent la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Hammond a criticat dur politica "usilor deschise" promovata de Blair, atunci cand opt tari postcomuniste au aderat la Uniunea Europeana in 2004, relateaza The Guardian.

Marea Britanie a fost una dintre cele trei tari, alaturi de Suedia si Irlanda, care au decis sa nu aplice masuri de tranzitie pentru a limita fluxul de imigranti est-europeni.

Potrivit ministrului britanic, efectele acestei decizii se resimt si in prezent.

Rezultatul referendumului privind iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana nu a fost determinat de sentimente impotriva comertului si a globalizarii, asa cum s-a intamplat in alegerile prezidentiale din SUA, dar imigratia necontrolata a avut un rol insemnat, sustine oficialul britanic.

"Il consider responsabil direct pentru acest lucru pe Blair", a spus Hammond.

Potrivit acestuia, Marea Britanie a fost lovita din plin de fluxul de imigranti din 2004, iar acest lucru a creat o perceptie publica nefavorabila care persista si astazi.

"Pentru cetatenii britanici este foarte important sa avem control asupra granitelor. Multi dintre ei nu vor sa foloseasca acest control pentru a inchide granitele, vor pur si simplu sa aiba controlul", a mai spus Hammond. ...citeste mai departe despre "Ministrul britanic de Finante il considera pe Tony Blair direct responsabil pentru Brexit" pe Ziare.com

#Philip Hammond Tony Blair Brexit, #minitru Finante Blair Brexit , #Stiri International