Dupa referendum, ministrul de externe al Austriei cere stoparea negocierilor de aderare a Turciei la UE

Luni, 17 Aprilie 2017, ora 20:44
755 citiri
Dupa referendum, ministrul de externe al Austriei cere stoparea negocierilor de aderare a Turciei la UE
Foto: Facebook / Sebastian Kurz

Ministrul austriac de externe, Sebastian Kurz (foto), a pledat luni inca o data pentru stoparea negocierilor de aderare a Turciei la Uniunea Europeana, dupa referendumul constitutional incheiat cu un rezultat strans in favoarea extinderii prerogativelor prezidentiale ale lui Recep Tayyip Erdogan.

"Dupa referendumul din Turcia, nu putem sa revenim pur si simplu la rutina obisnuita. Trebuie, in sfarsit, sa dam dovada de onestitate in ce priveste relatiile Turcia-UE", a scris Kurz intr-o postare pe Twitter, relateaza AFP.

"Trebuie sa oprim negocierile de aderare la UE si sa lucram, in schimb, la instituirea unui acord de vecinatate cu Turcia", a adaugat ministrul austriac.

Duminica, el aprecia ca rezultatul referendumului ofera imaginea unei "tari divizate".

Sebastian Kurz a cerut deja in mai multe randuri oprirea negocierilor de aderare a Turciei la blocul comunitar, aflate de cativa ani intr-un punct mort.

Relatiile intre UE si Turcia s-au degradat considerabil in ultima linie dreapta a campaniei pentru referendum, Erdogan acuzand unele state europene de "practici naziste".

Potrivit presedintelui Erdogan, candidatura Turciei la UE ar urma sa fie "pusa in discutie" dupa referendum.

Citeste mai multe despre rezultatele referendumului din Turcia:

Dupa rezultatul referendumului, politicieni germani cer masuri dure impotriva TurcieiA murit democratia in Turcia? Ce urmeaza dupa referendumul castigat la limita de presedintele ErdoganReactii internationale dupa referendumul din Turcia: Cine se declara ingrijorat si cine ii ureaza succes lui Erdogan UPDATE ...citeste mai departe despre "Dupa referendum, ministrul de externe al Austriei cere stoparea negocierilor de aderare a Turciei la UE" pe Ziare.com

#ministru Austria oprire negocieri Turcia, #negocieri Turcia UE referendum , #Stiri International