Ministrul de Externe din UK se teme ca Rusia va incerca sa se amestece in alegeri

Sambata, 13 Mai 2017, ora 16:04
1205 citiri
Ministrul de Externe din UK se teme ca Rusia va incerca sa se amestece in alegeri
Foto: Facebook/Boris Johnson

Exista o "posibilitate realista" ca Rusia sa incerce sa se amestece in alegerile nationale din Marea Britanie, avertizeaza ministrul britanic de Externe, Boris Johnson.

Intr-un interviu acordat The Telegraph, politicianul conservator a apreciat totodata ca presedintele rus, Vladimir Putin, s-ar "bucura" daca Partidul Laburist al lui Jeremy Corbyn ar obtine victoria in alegerile de la 8 iunie.

Referindu-se la Putin, Johnson apreciaza ca, "evident, noi credem ca este ceea ce a facut in America, este manifest de evident ca este ceea ce a facut in Franta (unde au fost vizate in atacuri informatice e-mailuri ale viitorului presedinte Emmanuel Macron), in vestul Balcanilor".

Macron are sanse mari sa fie primul castigator al unui razboi digital cu Vladimir Putin

Putin "este capabil de tot felul de intreprinderi sordide, asa ca trebuie sa fim atenti", a subliniat el.

Johnson considera ca Putin a vrut "sa submineze increderea in democratie si totodata sa discrediteze intregul proces democratic".

Raport: State precum Rusia sau China e posibil sa se fi amestecat in votul pentru Brexit

Sistemul National britanic de Sanatate (NHS) a fost vizat, vineri, de hackeri, parte a unui atac cibernetic major la nivelul intregii lumi.

Hackerii au provocat haos in spitalele din Anglia si au pus viata pacientilor in pericol

Citeste si

WanaCrypt0r: Ce stim pana acum despre cel mai mare atac de tip ransomware din istorieWanaCrypt0r se instaleaza fara sa deschizi vreun mail sau un link! Cum sa evitam virusarea - BitdefenderCel mai mare atac de tip ransomware din istorie a afectat 99 de tari

Johnson a mai declarat pentru The Telegraph ca, in loc ca Marea Britanie sa plateasca o factura de divort Uniunii Europene (UE), Uniunea ar putea ajunge sa plateasca regatului pentru ca a contribuit la atat de multe active europene.

"Ei au sa incerce sa sleiasca aceasta tara de sange cu factura lor", a apreciat seful displomatiei britanice.

Financial Times a scris la inceputul acestei luni ca UE ar putea cauta sa ceara in 2019 o plata anticipata de 100 de miliarde de euro. Aceasta suma a fost respinsa imediat de Londra. ...citeste mai departe despre "Ministrul de Externe din UK se teme ca Rusia va incerca sa se amestece in alegeri" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Boris Johnson alegeri Marea Britanie Rusia , #Stiri International