Ministrul Laufer sustine ca peste 70% dintre romanii plecati din tara vor sa se intoarca in urmatorii cinci ani

Marti, 17 Octombrie 2017, ora 12:47
971 citiri
Ministrul Laufer sustine ca peste 70% dintre romanii plecati din tara vor sa se intoarca in urmatorii cinci ani
Foto: Facebook/Ilan Laufer

Peste 70% dintre romanii de peste hotare doresc sa se intoarca in tara in urmatorii cinci ani, insa trebuie sa gaseasca in Romania conditiile necesare, a declarat, marti, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer.

"Romania are o problema demografica, inclusiv cu numarul nou-nascutilor si cu imbatranirea populatiei. In acelasi timp, avem un numar foarte mare de romani plecati din tara, intre patru si cinci milioane de romani.

Sa stiti ca multi dintre ei vor sa se intoarca in Romania. Noi am primit un studiu in acest sens si peste 70% din romanii plecati isi doresc sa se intoarca in urmatorii cinci ani in Romania. 40% din cei plecati s-ar intoarce si mai devreme de trei ani", a sustinut ministrul.

In opinia sa, Romania ar trebui sa acorde o atentie sporita acestei probleme.

"Exista solutii si chiar o sa venim cu propuneri in acest sens, pentru ca eu cred ca este un potential foarte mare. Multi romani doresc sa se intoarca in tara, dar trebuie sa le cream infrastructura necesara ca sa se poata intoarce", a continuat Laufer.

El a amintit ca o mare problema cu forta de munca se regaseste in special in zona de vest a tarii.

Citeste si Romanii care muncesc in strainatate, printre cei mai afectati de modificarile fiscale de la 1 ianuarie 2018

"Exista anumite zone in Romania care s-au aglomerat foarte tare, mai ales partea de vest si acolo, astazi, a devenit o strategie de business cum sa se aduca forta suplimentara de munca in acea zona. Studentii din Iasi, spre exemplu, dar nu doar de acolo, primesc oferte in ultimul an de facultate sa vina in Timisoara, Arad sau Cluj", a mai spus ministrul.

Potrivit acestuia, in ultima vreme se constata ca exista o circulatie din ce in ce mai mare pe piata interna a fortei de munca, iar cererea si oferta pot fi mai usor echilibrate. ...citeste mai departe despre "Ministrul Laufer sustine ca peste 70% dintre romanii plecati din tara vor sa se intoarca in urmatorii cinci ani" pe Ziare.com

#Ilan Laufer romani strainatate, #Ilan Laufer romani munca, #romani plecati munca strainatate , #Stiri International