Ministrul suedez reia discutiile despre rromii din Romania: Trebuie monitorizare UE

Marti, 22 Aprilie 2014, ora 15:17
1220 citiri
Ministrul suedez reia discutiile despre rromii din Romania: Trebuie monitorizare UE

Ministrul suedez Birgitta Ohlsson sustine ca in Romania nu exista vointa politica pentru rezolvarea situatiei rromilor, subliniind, totodata, ca este nevoie de un sistem comun de monitorizare a situatiei drepturilor omului in tarile UE, care sa includa si sanctiuni.

"Suedia a negociat mai multe luni cu Romania in privinta folosirii fondurilor europene pentru rromi, astfel incat acestia sa nu mai emigreze. Sunt dezamagita de faptul ca guvernul roman nu a dorit sa coopereze la nivel european. Avem nevoie de alti actori pentru aceste negocieri", a precizat ministrul suedez pentru Afaceri Europene, Birgitta Ohlsson, intr-un interviu acordat cotidianului austriac Der Standard.

Intrebata de ce a blocat Romania crearea unui "taskforce" (un ajutor extern pentru cheltuirea fondurilor europene destinate integrarii rromilor - n.red.), Birgitta Ohlsson a spus ca sunt mai multe motive, printre care si mandria.

"Cred ca exista mai multe motive. In Romania lipseste vointa politica. In ...citeste mai departe despre "Ministrul suedez readuce pe tapet problema rromilor din Romania: Trebuie monitorizare UE" pe Ziare.com

#discriminare integrare rromi Romania, #ministru suedez eforturi rromi, #monitorizare UE rromi Romania , #Stiri International