Misiune indeplinita: Cum i-a asigurat Putin spatele lui Assad pentru multa, multa vreme de acum incolo

Marti, 15 Martie 2016, ora 15:36
878 citiri

Presedintele rus Vladimir Putin a anuntat de curand ca Rusia isi va retrage trupele din Siria si nu exista niciun motiv pentru care n-ar trebui sa-l credem, in aceasta chestiune, pe liderul de la Kremlin, este de parere analistul James Jay Carafano.

Intr-un material publicat Fox News, Carafano aminteste ca Putin a declarat ca armata Rusiei si-a atins in mare parte obiectivele in Siria.

"Este greu sa contrazic aceasta afirmatie. Scopul principal al lui Putin a fost sa-l pastreze la putere pe Bashar al-Assad. Ar fi fost un dezastru pentru flancul sudic al Kremlinului daca pierdea Siria si porturile-cheie la Mediterana. Riscul sa se intample acum acest lucru este minim. Puterea militara a Moscovei pare sa fi inclinat balanta, in razboiul civil din Siria, in favoarea regimului lui Assad", este de parere analistul.

Assad nu-si ia adio de la Putin: Rusia nu paraseste complet Siria

Carafano mai scrie ca, desi pare greu de crezut, Putin a inregistrat si un succes diplomatic. ...citeste mai departe despre "Misiune indeplinita: Cum i-a asigurat Putin spatele lui Assad pentru multa, multa vreme de acum incolo" pe Ziare.com

#Putin trupe Siria, #Putin Assad conducere Siria, #Rusia retrage trupe Siria , #Stiri International