Misiunea FMI isi prelungeste vizita in Ucraina

Vineri, 30 Ianuarie 2015, ora 09:56
1331 citiri
Misiunea FMI isi prelungeste vizita in Ucraina
Foto: larepublica.ec

Discutiile dintre autoritatile de la Kiev si echipa de experti de la Fondul Monetar International, a carei vizita trebuia sa se incheie la data de 29 ianuarie, se vor prelungi cel putin pana la finele saptamanii urmatoare, informeaza joi Reuters si AFP.

'Acest gen de discutii necesita timp. Nu este nimic neobisnuit', a declarat pentru AFP o sursa din apropierea negocierilor, potrivit Agerpres.

'Misiunea FMI isi continua vizita la Kiev', a declarat, la randul sau, un purtator de cuvant de la Banca Centrala a Ucrainei, fara a oferi insa detalii cu privire la cat de mult se vor prelungi discutiile.

Ucraina depinde de un acord de imprumut in valoare de 17 miliarde de dolari convenit cu Fondul Monetar International insa unii economisti sunt de parere ca Kievul ar avea nevoie de ajutoare suplimentare in valoare de 15 miliarde de dolari pentru a face fata crizei economice provocate de luptele cu rebelii pro-rusi din estul tarii.

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a declarat recent la Forumul de la Davos ca este in favoarea unui program mai mare pentru Ucraina, in schimbul unor reforme structurale.

Razboiul cu separatistii pro-rusi a provocat o contractie a Produsului Intern Brut al Ucrainei de 7,5% in timp ce valoarea monedei nationale a Ucrainei s-a prabusit iar rezervele valutare sunt la un nivel critic. Agentiile de rating si economistii avertizeaza ca datoria suverana a Ucrainei va trebui renegociata pentru a se asigura ca tara nu intra in incapacitate de plata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#misiunea FMI vizita Ucraina, #FMI vizita Kiev , #Stiri International