Miza alegerilor din SUA: Rusia o fi ranita, dar inca poate musca

Vineri, 04 Noiembrie 2016, ora 15:24
971 citiri
Miza alegerilor din SUA: Rusia o fi ranita, dar inca poate musca
Foto: Twitter/Kremlin

Indiferent cine va castiga alegerile prezindentiale din SUA, din 8 noiembrie, va trebui sa aiba de-a face cu o Rusie categorica, chiar aroganta, cu un presedinte caruia ii place sa-si asume riscuri si care face ca temerile europenilor sa creasca pe zi ce trece.

Rusia zilelor noastre, una agresiva, e un paradox, scrie Washington Post intr-o analiza pe tema contextului international in care au loc alegerile de marti.

Oricum ai privi, din multe puncte de vedere, Rusia este in declin; are o economie in picaj, o tehnologie subdezvoltata si o populatie in scadere. Coruptia e prezenta in mai toate sectoarele. Caderea URSS e in continuare o rana deschisa si multi rusi cred ca SUA au profitat de ei in timpul anilor de declin.

Si, totusi, aceasta Rusie slaba se afiseaza la fel de tantosa ca un luptator de strada, ca un membru de temut al unei bande. Poarta un razboi controversat in Siria, un altul in Ucraina si chiar un razboi cibernetic, cu un dispret total fata de puterea SUA, mai ...citeste mai departe despre "Miza alegerilor din SUA: Rusia o fi ranita, dar inca poate musca" pe Ziare.com

#alegeri SUA strategie Rusia, #Trump Rusia, #Hillary Clinton Rusia, #America strategie Rusia, #Putin Rusia strategie SUA , #Stiri International