Moldova, intre Europa si Rusia: Ce ar trebui sa faca Maia Sandu ca sa castige alegerile prezidentiale

Luni, 31 Octombrie 2016, ora 19:00
792 citiri
Moldova, intre Europa si Rusia: Ce ar trebui sa faca Maia Sandu ca sa castige alegerile prezidentiale
Foto: Facebook/Maia Sandu

Moldovenii au mers duminica la urne si au decis ca batalia pentru presedintia tarii sa se dea in turul al doilea, pe 13 noiembrie, intre candidatul proeuropean Maia Sandu si cel prorus Igor Dodon.

Diferenta dintre cei doi e de circa 10 procente: Maia Sandu a obtinut 38,43% dintre voturile cetatenilor, in timp ce Igor Dodon - 48,22%. Altfel spus, aproximativ 541.000 de moldoveni au pus stampila pe candidatul care vrea sa apropie Chisinaul de Uniunea Europeana, iar aproape 680.000 au optat pentru liderul socialistilor, care militeaza pentru reluarea relatiilor de prietenie cu Rusia.

Alegerea Moldovei: Rusia sau UE

Ziare.com a stat de vorba cu mai multi analisti din Republica Moldova pentru a afla ce sanse are Maia Sandu, candidatul Partidului Actiune si Solidaritate (PAS), sa castige alegerile prezidentiale in al doilea tur si ce ar trebui sa faca pentru asta pe ultima suta de metri.

In linii generale, Maia Sandu ar trebui sa vizeze trei categorii de electorat: diaspora - ...citeste mai departe despre "Moldova, intre Europa si Rusia: Ce ar trebui sa faca Maia Sandu ca sa castige alegerile prezidentiale" pe Ziare.com

#Maia Sandu sanse tur 2, #Maia Sandu sanse alegeri, #Maia Sandu alegeri Moldova , #Stiri International